Urine-onderzoek – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen

Huisartsenpraktijk Lofvers

U bent op de nieuwe website van onze praktijk, hierin worden de e-consulten, medicatie-aanvragen en het inzien van uw eigen dossier nu nog beter en veiliger vorm gegeven. U dient hiervoor wel een nieuw account aan te maken, rechts boven aan deze pagina.
Verder vindt u hier alle informatie over de praktijk, zoals openingstijden, contactinformatie, en medewerkers. Ook kunt u zich online inschrijven als nieuwe patient en uw herhaalmedicatie aanvragen

Ons verzorgingsgebied beperkt zich niet alleen tot Steenderen ook Baak, Rha, Olburgen, Wichmond en Toldijk horen bij onze praktijk.

Keurmerk

Wij zijn al jaren gecertificeerd voor zowel de huisartsenpraktijk als de apotheek, daarmee garanderen wij dat wij hoogwaardige huisartsen- en farmaceutische zorg leveren, die alle zorgverzekeraars erkennen.

Denkt u eraan dat onze apotheek maar 2 x in de week wordt bevoorraad? Dit betekent dat u uw bestelling 3 dagen later kunt ophalen.

In verband met ziekte binnen ons team is onze apotheek deze week donderdagmiddag gesloten! Excuses voor het ongemak.

Urine-onderzoek

Ik denk dat ik een blaasontsteking heb, wat moet ik doen?

Vang urine op (een zogenaamde gewassen plas, zie hieronder) en breng deze samen met het geprinte en ingevulde  urineweginfectieformulier voor 10.00 uur bij de assistente. Ondertussen is het belangrijk veel te drinken en bij aandrang te gaan plassen. De urine wordt nagekeken en later wordt u dan terug gebeld over de uitslag. U hoort dan ook of er eventueel een antibioticakuur is voorgeschreven.

Wat is een ‘gewassen plas’?

Gebruik een schoon potje, te verkrijgen in de praktijk. Dus alstublieft geen oude, vieze, lekkende jampotten, weckpotten, oude medicijnpotjes of fotofilmbusjes. Was het geslachtsdeel alleen met water. Plas het eerste gedeelte van de urine uit in het toilet. Vang hierna de urine rechtstreeks in het potje op (middenstroom), het laatste gedeelte kunt u weer in het toilet plassen. Urine meteen wegbrengen. Bacteriën krijgen dan minder tijd om zich te vermeerderen. Als dit niet lukt, kunt u de urine het beste zolang in de koelkast bewaren.

Urine-onderzoek

Voor onderzoek op blaasontsteking hoeft het niet de eerste ochtendurine te zijn, wel dient de urine zo vers mogelijk te zijn, en bij voorkeur meer dan 4 uur niet geplast hebbende.
Voor onderzoek op zwangerschap: wel de ochtendurine opvangen