Praktijkondersteuning – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen

Huisartsenpraktijk Lofvers

U bent op de nieuwe website van onze praktijk, hierin worden de e-consulten, medicatie-aanvragen en het inzien van uw eigen dossier nu nog beter en veiliger vorm gegeven. U dient hiervoor wel een nieuw account aan te maken, rechts boven aan deze pagina.
Verder vindt u hier alle informatie over de praktijk, zoals openingstijden, contactinformatie, en medewerkers. Ook kunt u zich online inschrijven als nieuwe patient en uw herhaalmedicatie aanvragen

Ons verzorgingsgebied beperkt zich niet alleen tot Steenderen ook Baak, Rha, Olburgen, Wichmond en Toldijk horen bij onze praktijk.

Keurmerk

Wij zijn al jaren gecertificeerd voor zowel de huisartsenpraktijk als de apotheek, daarmee garanderen wij dat wij hoogwaardige huisartsen- en farmaceutische zorg leveren, die alle zorgverzekeraars erkennen.

Denkt u eraan dat onze apotheek maar 2 x in de week wordt bevoorraad? Dit betekent dat u uw bestelling 3 dagen later kunt ophalen.

In verband met ziekte binnen ons team is onze apotheek deze week donderdagmiddag gesloten! Excuses voor het ongemak.

Praktijkondersteuning

POH-somatiek

De huisartsenpraktijk krijgt steeds meer verantwoordelijkheden, mede omdat zorg vanuit het ziekenhuis wordt verplaatst naar de huisarts en zijn medewerkers. Ook stijgt het aantal ouderen en is er een toename van het aantal patiënten met een chronische ziekte, zoals diabetes (suikerziekte), astma/COPD en hart- en vaatziekten.

In onze praktijk werkt Ellen als praktijkondersteuner somatiek (POH-S). De taak van de POH-S is het begeleiden van patiënten met chronische ziekten en aandoeningen zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten en longziekten.

Vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van uw eigen risico. Dit geldt niet voor het bloed prikken en de medicatie.

De praktijkndersteuner somatiek werkt met een spreekuur volgens afspraak. Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de praktijkverpleegkundige ook naar u komen. Bijvoorbeeld omdat u te ziek of slecht ter been bent. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Ook is er een mogelijkheid om via e consult vragen te stellen. Vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van uw eigen risico. Dit geldt niet voor het bloed prikken en de medicatie.

Mocht u meer informatie willen kunt u dit vinden op: www.thuisarts.nl

Praktijkondersteuner Ouderenzorg

Naast praktijkondersteuner sommatiek ondersteunt Ellen de huisarts bij de ouderenzorg in de huisartsenpraktijk. Tijdens een spreekuur wil de POH-Ouderenzorg graag van u horen hoe het met u gaat. Als bepaalde dingen niet zo goed gaan, dan kan de POH-Ouderenzorg daar samen met u iets aan doen voordat er grote(re) problemen ontstaan.  Samen streven we ernaar dat u zo lang mogelijk op een prettige manier kunt leven en zelfstandig kunt blijven wonen. U bent daarbij de leidende persoon.

POH-GGZ

Verder werkt – op dinsdag en op enkele donderdagmiddagen – Marian Aalderink als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) bij ons. U kunt bij Marian afspreken voor psychische problemen – in het algemeen gebeurt dit in overleg met de huisarts. Zij kan u advies geven, en zo nodig doorverwijzen naar andere hulpverleners.

De praktijkondersteuners hebben overleg met de huisartsen (dr. Lofvers en/of de waarnemend huisarts) over beleid en patiëntenzaken.