Ooglidcorrecties – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen

Huisartsenpraktijk Lofvers

U bent op de nieuwe website van onze praktijk, hierin worden de e-consulten, medicatie-aanvragen en het inzien van uw eigen dossier nu nog beter en veiliger vorm gegeven. U dient hiervoor wel een nieuw account aan te maken, rechts boven aan deze pagina.
Verder vindt u hier alle informatie over de praktijk, zoals openingstijden, contactinformatie, en medewerkers. Ook kunt u zich online inschrijven als nieuwe patient en uw herhaalmedicatie aanvragen

Ons verzorgingsgebied beperkt zich niet alleen tot Steenderen ook Baak, Rha, Olburgen, Wichmond en Toldijk horen bij onze praktijk.

Keurmerk

Wij zijn al jaren gecertificeerd voor zowel de huisartsenpraktijk als de apotheek, daarmee garanderen wij dat wij hoogwaardige huisartsen- en farmaceutische zorg leveren, die alle zorgverzekeraars erkennen.

Denkt u eraan dat onze apotheek maar 2 x in de week wordt bevoorraad? Dit betekent dat u uw bestelling 3 dagen later kunt ophalen.

In verband met ziekte binnen ons team is onze apotheek deze week donderdagmiddag gesloten! Excuses voor het ongemak.

Ooglidcorrecties

Sinds 2010 heeft huisarts Lofvers zich toegelegd op ooglidcorrecties van de bovenste oogleden. Dit is een ingreep die door een huisarts met de nodige chirurgische ervaring en onder de juiste omstandigheden goed kan worden uitgevoerd. Inmiddels hebben wij er in onze praktijk meer dan 600 uitgevoerd.

De ingreep is bedoeld voor mensen met een ooglidprobleem, waarbij het verhelpen van de klachten op de voorgrond staat, met daarbij tevens aandacht voor een goed cosmetisch resultaat.

Voorbeelden van fysieke klachten zijn hoofdpijn, zwaar aanvoelende oogleden en een beperkt gezichtsveld.Wij hechten aan een persoonlijke benadering waarbij we goed ‘oog’ willen hebben voor de klachten/wensen van de patient, met ook aandacht voor vrees en vragen die mensen bijna altijd bij deze ingreep hebben.

Ook mensen van buiten het praktijkgebied kunnen zich bij ons melden.

Intakegesprek


Voor de ingreep plannen we eerst een vrijblijvend en kosteloos persoonlijk gesprek met dr. Lofvers.  Tijdens dit gesprek wordt de ingreep en wat u kunt verwachten besproken.

Kosten


De prijs van een ooglidcorrectie is 595 euro.

U krijgt een nota mee bij de eerste controle (het verwijderen van de hechtingen). De kosten worden in het algemeen echter niet vergoed door de verzekeraar, maar een en ander hangt af van uw polis. U zult mogelijk gehoord hebben dat ooglidcorrecties weer worden vergoed vanuit de basisverzekering. Echter: dit is meestal ‘onder voorwaarden’. Die zijn in het algemeen dat de oogleden tot halverwege de pupil moeten hangen bij geopende ogen. De meeste mensen willen hier niet op wachten. U zou hierover contact kunnen opnemen met uw verzekeraar. U kunt ook hiervoor – vrijblijvend en kosteloos – bij ons afspreken voor beoordeling en advies.

Behandeldag


Ooglidcorrecties doen we wekelijks, op maandag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Houd u rekening met een wachtlijst!

 

 

  

Voor uitgebreide informatie over procedure en ingreep verwijzen wij u naar deze pdf: Ooglidcorrectie-informatie (download).

NB leest u deze informatie graag door voor u op de afspraak komt voor intake.