Coronavirus – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen

Huisartsenpraktijk Lofvers

U bent op de nieuwe website van onze praktijk, hierin worden de e-consulten, medicatie-aanvragen en het inzien van uw eigen dossier nu nog beter en veiliger vorm gegeven. U dient hiervoor wel een nieuw account aan te maken, rechts boven aan deze pagina.
Verder vindt u hier alle informatie over de praktijk, zoals openingstijden, contactinformatie, en medewerkers. Ook kunt u zich online inschrijven als nieuwe patient en uw herhaalmedicatie aanvragen

Ons verzorgingsgebied beperkt zich niet alleen tot Steenderen ook Baak, Rha, Olburgen, Wichmond en Toldijk horen bij onze praktijk.

Keurmerk

Wij zijn al jaren gecertificeerd voor zowel de huisartsenpraktijk als de apotheek, daarmee garanderen wij dat wij hoogwaardige huisartsen- en farmaceutische zorg leveren, die alle zorgverzekeraars erkennen.

Denkt u eraan dat onze apotheek maar 2 x in de week wordt bevoorraad? Dit betekent dat u uw bestelling 3 dagen later kunt ophalen.

In verband met ziekte binnen ons team is onze apotheek deze week donderdagmiddag gesloten! Excuses voor het ongemak.

Coronavirus

Wij willen U met klem vragen de adviezen van de overheid ter harte te nemen en de daaruit voortvloeiende maatregelen, die hieronder beschreven staan op te volgen.

Ons eerste doel is om beschikbaar te zijn voor patiënten die zorg nodig hebben en te laten wachten wat wachten kan. Het tweede doel is om veilige zorg te leveren, met bescherming voor onze patiënten en van onszelf.

De maatregelen zijn:

 • U komt alleen.
 • Kinderen mogen met maximaal 1 ouder komen.
 • Mondkapjes in onze portcabine en binnen de praktijk zijn verplicht. Deze moet u zelf meenemen.
 • U dient uw handen te desinfecteren met desinfecterende gel; (staat in de hal voor u klaar)
 • U dient net voor een afspraak te komen.
 • Indien nodig kunt u kortdurende wachten in onze portcabine maar liever buiten of zo lang mogelijk in uw eigen auto.
 • Alle medewerkers dragen of een mondmasker of een gezichtsscherm.De assistente vraagt bij alle aandoeningen naar koorts, hoesten, verkoudheid en Corona risico. Meet uw temperatuur voordat u belt. Neem contact op met de GGD betreffende de testmogelijkheden.De normale zorg wordt gescheiden van de zorg voor mensen met verdenking op het Corona virus. Indien nodig worden mensen met verdenking op het Corona virus door de huisarts beoordeeld in beschermende kleding. U wordt bij Corona verdenking thuis bezocht.

  Waar mogelijk zullen consulten telefonisch door de huisarts of een van de medewerkers afgehandeld worden.

  Maatregelen voor het bestellen en afhalen van medicatie.

 • Recepten kunnen op de gebruikelijke manier besteld worden behalve direct aan de balie.
 • U kunt uw recepten afhalen op de gebruikelijke tijden. De apothekersassistente zal de medicatie via het raam van de wachtkamer aangeven. Zij zet uw medicatie dan op het plankje zodat u het zelf kunt pakken zonder dat er direct contact is. We hebben een camera gemonteerd zodat de apothekersassistente u kan zien staan. Deze beelden worden niet opgenomen.
 • De apothekersassistentes zijn, op de gebruikelijke tijden, telefonisch bereikbaar voor vragen.
 • Indien mogelijk betaling door middel van (contactloos) pinnen.

NB voor ooglidcorrecties is het uiteraard van belang dat u – en wij – goed gezond zijn. U mag alleen komen als u geen verdenking hebt op corona, dus geen koorts/hoesten/benauwdheid. Voor de ingreep vragen wij u een gezondheidsverklaring te ondertekenen. Die zal tevens ondertekend worden door dr Lofvers en de assistente die assisteert bij de de ingreep. Voor extra bescherming krijgt u een mondkapje om de dragen tijdens de ingreep.

Wij verzoeken u respect te hebben voor onze assistentes en vragen u netjes en zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Ook als u ongerust bent of u langer moet wachten dan u van ons gewend bent. Onze doktersassistentes zijn op de hoogte van de meest recente richtlijnen. Wij hebben vertrouwen in onze doktersassistentes en vragen dat ook van u.

Informatie over Corona en maatregelen vindt u bij Thuisarts.nl of via het RIVM

Ook kunt u het RIVM informatienummer bellen: 0800-1351