Antroposofie – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen

Huisartsenpraktijk Lofvers

U bent op de nieuwe website van onze praktijk, hierin worden de e-consulten, medicatie-aanvragen en het inzien van uw eigen dossier nu nog beter en veiliger vorm gegeven. U dient hiervoor wel een nieuw account aan te maken, rechts boven aan deze pagina.
Verder vindt u hier alle informatie over de praktijk, zoals openingstijden, contactinformatie, en medewerkers. Ook kunt u zich online inschrijven als nieuwe patient en uw herhaalmedicatie aanvragen

Ons verzorgingsgebied beperkt zich niet alleen tot Steenderen ook Baak, Rha, Olburgen, Wichmond en Toldijk horen bij onze praktijk.

Keurmerk

Wij zijn al jaren gecertificeerd voor zowel de huisartsenpraktijk als de apotheek, daarmee garanderen wij dat wij hoogwaardige huisartsen- en farmaceutische zorg leveren, die alle zorgverzekeraars erkennen.

Denkt u eraan dat onze apotheek maar 2 x in de week wordt bevoorraad? Dit betekent dat u uw bestelling 3 dagen later kunt ophalen.

In verband met ziekte binnen ons team is onze apotheek deze week donderdagmiddag gesloten! Excuses voor het ongemak.

Antroposofie

Op vrijdag is Loes Klinge, Antroposofisch arts aanwezig.

 

Antroposofische consultatie door Loes Klinge

Zoals alle antroposofische artsen heeft Loes Klinge een reguliere artsenopleiding gevolgd en die later aangevuld met de aanvullende opleiding (3 jaar) voor antroposofisch arts. Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen (NVAA) en in het bezit van het certificaat antroposofisch arts. Daarnaast werkt zij als consultatiebureauarts voor zuigelingen en peuters in Arnhem en Zutphen.

Over antroposofische geneeskunde

Antroposofie ziet gezondheid als een evenwicht tussen lichaam en ziel; in harmonie met de wereld om ons heen en met onze individualiteit. Bij ziekte is dit evenwicht verstoord en de antroposofisch arts probeert uit te vinden waar en waarom die balans is verstoord. Om een nieuw evenwicht te vinden is de behandeling gericht op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen. Antroposofische geneesmiddelen zijn van natuurlijke herkomst en veroorzaken zelden bijwerkingen. Ze onderdrukken geen symptomen en moeten even de tijd krijgen om hun werking te laten zien. Als dat lukt helpen ze je om je na een ziekte werkelijk ‘beter’ te voelen De geneesmiddelen kunnen vrijwel altijd naast reguliere geneesmiddelen gebruikt worden.
Antroposofische geneeskunde is een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Ze kan bij vrijwel ieder vorm van ziekte een goede behandeling bieden, ook bij kinderen.

Uitgebreid antroposofisch consult

De uitgebreide consulten vinden op vrijdag na 11.00 uur plaats. Waar nodig vindt, met uw toestemming, overleg met uw huisarts plaats. Voorbeelden van klachten waarvoor een uitgebreid consult nodig is: slecht slapen, maagklachten, darmklachten, klachten van de stoelgang, bronchitis, eczeem, allergie, nerveuze klachten, hyperventilatie, menstruatiestoornissen, overgangsklachten, vermoeidheid, ondersteuning bij allerlei vormen van kanker, hoofdpijn, slecht eten, druk gedrag, ongemak in de zwangerschap, depressie, klachten van het bewegingsapparaat, begeleiding van vaccinaties. Kijkt u voor meer informatie ook op: http://www.loesklinge.nl

Kosten en vergoeding

Voor een uitgebreid antroposofisch consult krijgt u een aparte rekening. De kosten van deze consulten kunt u bij enkele ziektekostenverzekeringen weer via de aanvullende verzekering declareren.  Ook de medicijnen moeten eerst zelf betaald worden en kunnen bij enkele verzekeringen gedeclareerd worden via het aanvullend pakket. Informeert u bij uw eigen  verzekering hoeveel u vergoed krijgt. Voor de actuele tarieven kijkt u op de website van mw Klinge: http://www.loesklinge.nl

Antroposofisch Consultatiebureau Zutphen

Ook kunt u zich inschrijven voor het zelfstandige Antroposofisch Consultatiebureau Zutphen, voor kinderen van 0-4 jaar. Hierbij is Loes Klinge de antroposofisch jeugdarts; antroposofisch verpleegkundige is Freya Pardoel.
Kijkt u voor meer informatie hierover op de betreffende website www.antrocbzutphen.nl.

Meer informatie

Vraag naar de folders antroposofische geneeskunde en antroposofische geneesmiddelen bij de assistente, bezoek de website  www.antroposana.nl of bekijk de video Gezonde zorg antroposofie.